Tata mi je mama, mama mi je tata, sestra mi je brat… Cijela porodica promijenila pol!

Cijela četvoročlana porodica Harrott iz Arizone deklarisala se kao transrodna, pa su svi njeni članovi, otac, majka, kćerka i sin promijenili pol.

Daniel Harrot, biološki roditelj oboje transrodne djece rođen je kao žena, a sada je postao muškarac, dok je njihov drugi roditelj Shirley Austin rođena kao muškarac, a sada je žensko, prenosi Daily Mail.

Kćerka i sin su takođe ustvrdili kako im je rođenjem dodijeljen „pogrešan pol“, zbog čega su i oni postali transrodne osobe.

„Cijela porodica je u tranziciji. To je kao da si ponovno rođen, kao da sve proživljavaš prvi put. I moja djeca polako postaju ono što su uvijek željela biti“, kaže Daniel.

Njihov sin, 11-godišnji Mason, rođenjem je bio djevojčica, no sada je transrodni dječak. Kći Joshua ima 13 godina i iako je rođena kao dječak sada se odijeva i ponaša kao djevojčica.

„Imala sam 6 ili 7 godina kada sam počela da shvatam da sam u pogrešnom tijelu“, kaže Joshua.

Daniel Harrott kaže kako je većinu života živio kao žena, ali se nikad u tom polu nije osjećao ugodno.

Vjenčao se sa muškarcem, rodio dvoje djece, ali ni tada se nije dobro osjećao.

Prošle godine kada je Joshua izrazila želju da se pridruži izviđačicama, Daniel se ‘prosvijetlio’.

„Napokon sam sebi priznao ko sam kada sam shvatio da i moja djeca to prolaze. Znam da je to istina jer i ja sam prolazio isto“, kaže Daniel koji je se zatim pogledao u ogledalo, ošišao kosu i konačno odjenuo odjeću koja mu pristaje.

Joshua, Mason i Harrott sprijateljili su se s Austin koja je volontirala u grupi podrške roditeljima transrodne djece.

Njihov se odnos razvio u pravu ljubav. „Bilo je mi otkriće kada sam vidjela da će me oni razumjeti zbog onog što jesam. Osjećam se voljenom“, kaže Austin.

Izvor: klix.ba

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!