Trikovi sa sirćetom za čišćenje vašeg doma

TOP-10-LIFE-HACKS-WITH-APPLE-CIDER-VINEGAR-5.png

Ukoliko ne želite da bacate previše novca na skupe preparate koji su puni opasnih materija, evo sjajnih ideja kako i šta sve možete da očistite na prirodan način pomoću sirćeta.

1. Ako vam se zapuštila sudopera, u nju sipajte pola šolje sode bikarbone i šolju sirćeta. Kada pjenušanje prestane, isperite toplom vodom.

2. Stikeri ili traka su vam ostavili ljepljivi trag? Uklonite ga tako što ćete ga isprskati sirćetom, ostavite tako nekoliko trenutaka i prebrišite površinu.

3. Kanta za đubre ne može nikako lijepo da miriše, ali možete da učinite da se neprijatni mirisi neutrališu. Parče hljeba potopite u sirće i stavite u praznu kantu da prenoći. Kada ga izvadite sljedećeg dana, više neće biti neprijatnog mirisa.

4. U posudu sa raspršivačem stavite trećinu sirćeta, 2/3 vode i nekoliko kapi deterdženta za sudove – dobićete univerzalno sredstvo za čišćenje kupatila i kuhinje.

5. Ako jabukovo sirće sipate u čašu koju ćete da prekrijete providnom folijom na kojoj ste izbušili nekoliko rupica, dobićete zamku za voćne mušice.

6. Isprskajte garderobu mješavinom sirćeta i vode u razmjeri 1:3 i nećete morati da uključujete peglu.

7. Da vam mačka ne bi pocijepala mebl, namještaj isprskajte sirćetom. Pošto ga one ne podnose, više vam neće praviti nikakvu štetu.

8. Za duži vijek cvijeća u vazu sipajte pomiješano jabukovo sirće i vodu.

9. Sirćetom možete da se otarasite i upornih mrlja sa vaših naočara za sunce.

10. U zagorjeli tiganj sipajte iste količine vode i sirćeta, pustite da se kuva oko 5 minuta i tiganj će vam biti kao nov.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!