Udruženje Roditelji: Predavanje o uticaju tehnologije na porodičnu komunikaciju

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

heatherhaberman_web.jpg

Američka profesorica Heder R. MekKolum koja predaje na studijama Porodica i dijete u Luizijani održaće sjutra predavanje o uticaju tehnologije na porodičnu komunikaciju u Američkom uglu u Podgorici.

MekKolum je obrazovanje stekla i iz oblasti zdravlja i ljudskog razvoja, a oblasti njenog istraživanja su porodica, zdravlje, gojaznost kod djece kao rezultat porodičnog nasljednog faktora, tehnologija, funkcionisanje međuljudskih odnosa na internetu, kao i online načini porodične komunikacije.

Posjeduje bogato iskustvo u navedenim istraživanjima, počev od oblasti zdravlja, gdje se bavi rješavanjem problema gojaznosti kod djece kao i u porodici, uključivanjem društva u roditeljstvo i unapređenjem zdravih stilova života.

Za svoje istraživačke radove, osvojila je brojne nagrade, a kao predavač na univerzitetu u Minesoti pomaže studentima u razumijevanju ključnih porodičnih teorija, razumijevanju uloga koje pojedinac i porodica imaju u kulturnom, istorijskom, društvenom, ekonomskom i političkom životu.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Pročitajte još:   Kolumna nedjeljom: Pravo “tačkice“
Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!