Za blistave prozore koristite samo sirće

pvc-prozori-odrzavanje.jpg

Donedavno vam možda nije bilo toliko važno što zbog mrlja od kiše ne vidite najjasnije prizor kroz vaš prozor.

Ali sada, kada se priroda probudila i pogled puca na uzavreo život i olistalo drveće, vrijeme je da se posvetite čišćenju stakala, ne da bi drugi rekli kako ste vrijedna domaćica, već da biste uživali u onome što vam nudi kasno proljeće.

lg.php?cppv=1&cpp=hwPmQnxrMTcwRHY2bVY0cGtnMUtjR2E3ZkRNaWh1dU5jbnJjZ0xiU0VweDVpQjR1NUFtRFZ1ZzFjQWRTWExmZmt2TE8wQURzSUc4NllGNGEwL2I4RzhTZWtUQmFYWW5FTk9yYzVMT3R1ak5kU2VaOFNBcVhydkQxVEl4SytWQXQ1V200ZkJGVDhPU0p6dEUxbm03NUR5MDFlcnVldmxTU2lOeExuMmMzckFxb2FsQjVFb1F3MW9RdDZkSDFzTXo5b2U2MDVibGxzdmlhOXNaWjB3cmV5dW9LWGdmYytHMkNUbmNaMmhFV1dOeGNRQTJWYzUxQzZ2NlhhZ0NqdUYweHpNZWhOfA%3D%3DZa početak, zaboravite na novine i fabričko sredstvo za pranje prozora. Samo uz pomoć sapuna i mlake vode kojoj ste dodali nekoliko kapi deterdženta za sudove stakla će postati blistava.

U ovoj “misiji” poslužiće vam i obično bijelo sirće, koje će učiniti da sa prozora uklonite veoma prljave tragove. U dvije šolje vode dodajte četvrtinu šolje sirćeta i kašičicu deterdženta za sudove, sipajte u bočicu s raspršivačem i – otkrijte šta će se dogoditi.

Veoma je značajno i na koji način perete stakla. Činite to uvijek odozgo nadole, a potom višak vode uklonite krpom od mikrofibera.

Možda se jedino nećete složiti sa savjetom stručnjaka da je prozore dovoljno prati samo dvaput godišnje. Ili vam je, ipak, lakše da povjerujete da su u pravu?

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!