Zašto je beba stalno ljuta?

#Djeca #Beba

shutterstock_291431081.jpg

Gledajući slike nasmijanih beba na reklamama, društvenim mrežama, profilima svojih prijatelja, roditelji plačljivih i ljutih mališana mogu posumnjati u svoje starateljske sposobnosti. Ali ne mora da znači da nešto pogrešno rade, možda je njihovo dijete po prirodi negativno.

Pedagozi podsjećaju da dijete rođenjem dobija temperament, a neki mališani na svijet reaguju negativno i intenzivno. Bebe uglavnom plaču kad su gladne, nenaspavane, bolesne, ali ima mališana koji se plakanjem oslobađaju napetosti ili viška energije. Važno je da prepoznate šta je uzrok nezadovoljstva vašeg mališana.

Ako je nahranjen, naspavan, suv i ništa ga ne boli, a malo-malo ima izlive bijesa i plakanja, možda je riječ samo o težem temperamentu.

Važno je da u toj situaciji ostanete smireni, jer su istraživanja pokazala da se bebe umire kad su odrasli pored njih opušteni. Neki roditelji u ovoj situaciji odu u drugu krajnost, pa ostave dijete da plače da ga ne bi razmazili. Ali pedagozi kažu da je važno da odgovorite na potrebe djeteta i da ga umirite. Kako ćete to uraditi, najbolje je da sami procijenite, posmatrajući svoju bebu.

Pročitajte još:   Evo koje zemlje pokušavaju da nagovore parove da češće imaju seks

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!