Prva Barbika s hidžabom inspirisana američkom olimpijkom

#Barbika #Hidžab

 

Američka olimpijka Ibtihaj Muhamad poslužila je kao nadahnuće za novu lutku Barbi, prvu koja će nositi hidžab, saopštio je brend Matel na Tviteru.

Tridesetogodišnjakinja iz Nju Džersija, prva američka olimpijka i prva sportistkinja koja se takmičila s hidžabom, prošle je godine osvojila bronzanu medalju u ženskom mačevanju.

U Riju je debitovala u ekipi SAD na Olimpijskim igrama. Tamo je otišla kao američka muslimanka, želeći svima da pokaže da se može takmičiti u jednom elitnom sportu.

Lutka Barbi izrađena je u njenu čast i prva je Barbi s hidžabom u istoriji.

Lutka je predstavljena u ponedjeljak na Glamour Women of the Year samitu. Muhamad je bila gošća programa Barbi ,,Sheroes” u kojem se odaje priznanje inovatorima i pionirima.

Zahvalila je Matelu, proizvođivaču lutaka Barbi što ju je uključio u program ,,Sheroes”. Osim hidžaba, lutka izrađena po uzoru na olimpijku u mačevanju nosi odelo za mačevanje, obuću Najk, kacigu i mač.

-Barbi ne slavi Ibtihaj zbog njenog učestvovanja na Olimpijskim igrama, već zbog onoga što je razlikuje od drugih. Ona je nadahnuće brojnim djevojkama koje nikada nijesu vidjele sebe kao osobe koje su u stanju da osvoje neko priznanje, ali ova lutka će ih podsjetiti da je sve moguće- kazao je Sejal Sah Miler, potpredsjednik marketinga za Barbi.

On je dodavo da će lutka na tržištu biti dostupna na jesen sljedeće godine.

 

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!