Titov Plavi voz uskoro će voziti turiste

  #PlaviVoz #NacionalniPark #TurističkePonude #EPortal

  Željeznice Federacije BiH daće na korišćenje dio Titovog Plavog voza Nacionalnom parku „Una“ za unaprjeđenje turističke ponude najmlađeg parka prirode u ovom dijelu Evrope, potvrđeno je portalu Klix.ba.

  Foto: Printscreen Youtube

  Delegacije Vlade Unsko-sanskog kantona i JP Nacionalni park „Una“ razgovarale su sa upravom Željeznica Federacije BiH o revitalizaciji željezničkog saobraćaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

  Željeznice su obećale Nacionalnom parku „Una“ luksuzni dio Titovog Plavog voza koji se nalazi u Rajlovcu, a koji je sada van funkcije. Riječ je o najluksuznijem dijelu Titovog Plavog voza, o restoran-vagonu koji će biti postavljen na Željezničkoj stanici u Bihaću.

  Taj dio Plavog voza biće na raspolaganju turističkim agencijama za atraktivnu panoramsku vožnju Smaragdnom dolinom. Voz će, kako se planira, saobraćati na relaciji Bihać-Martin Brod, kroz srce Nacionalnog parka Una. Ipak, Plavi voz neće ove sezone biti u turističkoj ponudi jer ima problem sa motorom koji se mora naći u Italiji jer je riječ o o Fijatovom motoru.

  Pročitajte još:   CEDIS: U PETAK BEZ STRUJE VELIKI DJELOVI ULCINJA

  Izvor: Radio Televizija Crne Gore

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!