Balašević odbio da pjeva o Titu: Jugoslavija nije valjala i krvavo se raspala

balasevic.jpg

Đorđe Balašević je u Splitu imao jedan od najvećih koncerata u posljednjih nekoliko godina. Iako u Split dolazi svake tri godine, Spaladium Arena bila je puna.

Čak i oni koji redovno obilaze Balaševićeve koncerte bili su iznenađeni repertoarom, a produkcija koju Balašević ima na “Baronovom balu” nadmašila je sve ono što su njegovi fanovi viđali posljednjih četrdeset godina, otkako je na sceni.

Balašević je u Splitu svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i uvijek Balašević je pričao s publikom, pa je prvi put progovorio o osjetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Jugoslavije.

Iako nikad ne pjeva tu pjesmu, nekolicina fanova u Splitu je tražila od Balaševića da zapjeva “Računajte na nas”, pjesmu posvećenu Josipu Brozu Titu, koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je izričito odbio da pjeva pjesmu, piše Index.

“Djeco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svjetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar. Meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država”, rekao je Balašević, na iznenađenje mnogih.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!