Bono žali zbog seksualnog uznemiravanja u organizaciji One

bono-voks-Reuters-Marcos-Brindicci.jpg

Irski pjevač Pol Hjuson, poznatiji kao Bono, izvinio se poslije medijskih izvještaja da je bilo seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u nevladinoj organizaciji “One”, čiji je on jedan od osnivača.

Bono (57) je izrazio žaljenje i rekao da je “bijesan” poslije optužbi objavljenih u britanskom listu Sandej mejl i dodao da će se sastati sa žrtvama, kojima želi lično da se izvini.

Britanski list je prenio seriju incidenata među kojima je slučaj jedne udate žene koja radi u toj organizaciji u Johanesburgu. Ta žena je rekla da je prebačena na lošije radno mjesto, jer je odbila seksualne odnose s jednim tanzanijskim poslanikom.

“Zaista mi je žao. Mrzim zlostavljanje, to ne podnosim”, rekao je Bono, frontmen grupe U2.

Prema njegovim riječima, organizacija postoji upravo zbog borbe protiv zlostavljanja najsiromašnijih ljudi u najsiromašnijim djelovima svijeta.

U organizaciji “One”, čije je sjedište u Vašingtonu, nalaze se bivši britanski premijer Dejvid Kameron i generalna direktora Fejsbuka Šeril Sandberg, kao i bogati preduzetnik Mo Ibrahim.

Advokati sedam bivših članica organizacije podnijeli su krivine prijave tražeći obeštećenje zbog pretrpljenog “emocionalnog, fizičkog i psihičkog zlostavljanja”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!