Branka Stanić: Da nisam glumica bila bih kuvarica ili političarka

#BrankaStanic #Gluma

Crnogorska glumica Branka Stanić nakon uspjeha na pozorišnom festivalu ,,Gulini dani“, gdje je dobila nagradu za glumačko ostvarenje za lik Kosare u predstavi „Sveti i prokleti“, uveliko se priprema za nove poslovne poduhvate. Ona sa ekipom crnogorskih glumaca u produkciji Barskog ljetopisa priprema predstavu ,,Orkanski visovi”u režiji Dore Podolski.

-Čast mi je da uz glumce kao što su Miloš Pejović, Ana Vučković, Katarina Krek, Dejan Ivanić i Emir Ćatović, radim na ovoj predstavi. Ekipa je divna, drago mi je što u ovom projektu učestvuju crnogorski glumci na čemu je insistirala direktorica Barskog ljetopisa Ksenije Popović. Biće to odlična predstava- kazala je za portal Crna Gora Branka Stanić.

Ona se osvrnula i na to šta za nju predstavlja priznanje koje je osvojila na festivalu ,,Gulini dani”.

-Ne mogu riječima da opišem moju sreću, kada je žiri pročitao da sam baš ja dobitnica nagrade za lik Kosare u predstavi ,,Sveti i prokleti”.  Ovo je nagrada za cijelokupnu glumačku postavu, jer smo bukvalno ,,ginuli” na sceni. Lijepo je biti nagrađen kada možeš da uživaš u plodovima svog i zajedničkog rada. Nažalost kod nas glumci ne mogu često da predstave svoj talenat, sve je manje kastinga, fali nam snimanja, privatnih produkcija. Crnogorski glumci nijesu angažovani i cijenjeni koliko treba da budu- rekla je Branka Stanić.

Na pitanje koliko ima slobodnog vremena od glumačkih angažmana i kako ga ispunjava, naša sagovornica odgovara:

-Moj dan počinje vrlo rano, u 7 časova, kada sinove Vuka i Luku vodim u vrtić, potom razmatram plan za taj dan, slijede priprema ručka i sređivanje kuće. Slobodno vrijeme najviše volim da provodim sa prijateljima u dugim šetnjama i razgovoru.

Glumica ističe da je do sada većinu želja kada je posao u pitanju ostvarila.

– Veoma bih voljela da na sceni pored sebe vidim moju djecu iz škole glume, kao i neka velika glumačka imena- ispričala je ona.

Iako uživa u svom poslu i nikada ga ne bi promijenila, Stanić ističe da kada bi se životne okolnosti promijenile, ne bi žalila da se oproba u poslovima kulinarstva i u politici.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!