Čudni životi nekada velikih zvijezda

RSF_Promo1.jpg

Svakome se može posrećiti, a najbolje to znaju muzičari koji su iz čiste anonimnosti u vrlo kratkom vremenu došli do slave, a onda je istom brzinom izgubili.

One hit wonders nakon tog oštrog pada uglavnom ostanu potpuno zaboravljeni u javnosti jer više nema baš smisla pričati o njima ili s njima.

Pronašli smo tri primjera one hit wondera koji su nakon brzopotezne slave imali dosta bizarne živote.

Milli Vanilli

Osramoćeni duo Milli Vanilli morali su vratiti Gremi kad se saznalo da ništa od pjesama nisu oni otpjevali. Fabris Morvan i Rob Pilatus nakon toga su potpuno nestali. Morvan je uspio da napravi karijeru u muzici, ali ne toliko uspješnu kao Milli Vanilli svojevremeno.

Pilatus je sve teže podnio krah. Nekoliko puta je pokušao da se ubije, postao je zavisnik o drogi, a imao je prijave za vandalizam, provale, krađe, napade na druge…

Kad se konačno malo sredio i ponovno našao s Morvanom, odlučili su da snime novi album i krenu na turneju, ali noć prije kretanja na turneju Pilatus se predozirao i preminuo. Album nikad nije ugledao svjetlost dana.

t.A.T.u.

Malo kontroverze uvijek dobro dođe u popu. Tako je bilo jasno da će dvije lijepe Ruskinje koje su lezbijke u zemlji u kojoj se zabranjuje gej parada (i sve vezano za LGBTQ populaciju) biti veliki uspjeh.

Ljubljenje na sceni najave da će se vjenčati ako pobijede na Evroviziji. Julia i Lena bile su hit. Sve to nije trajalo dugo, a vrlo brzo su počele sumnje da je sve osmišljeno. I bilo je.

Nakon što se grupa raspala, Julia se udala, a onda je u jednoj televizijskoj emisiji izjavila da ne bi prihvatila sina koji je homoseksualac jer bi htjela da je “pravi muškarac”. I to nije sve, zaključila je da su gej muškarci “samo malo bolji od ubica, lopova ili zavisnika”, ali i da su “lezbijke ljepši prizor od dva muškarca zajedno pa je to u redu”.

Rajt Sed Fred

Nemoguće je da ne znate stvar “I’m Too Sexy” – postojale su mnoge situacije u vašem životu kad ste ju zapjevali.

Duo su činila braća Fred i Ričard Ferbras, a ovo je priča o Ričardu, koji je godinama bio aktivista za LGBT prava i voditelj na britanskoj Gaytime TV.

Ričard se 2007. kandidovao za londonskog gradonačelnika, a iste godine otišao je u Moskvu na protest za LGBT prava. Tamo su ga prebili i završio je u bolnici, ali to ga nije spriječilo da ponovno ode na proteste.

Zanimljivo je bilo i kad je u javnosti objavljna informacija da sirijski predsjedniki Bašar al-Asad s ajtjunsa njihove pjesme. Fred i Ričard ponovno su stali pred mikrofon i otpjevali verziju svog najvećeg hita samo za njega, u kojem ga, između ostalo, nazivaju “pregroznim za ovu planetu”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar