Kako su se mijejale: Estradne dive na početku karijere VS danas

#Showbiz #AleksandraRadović #AnaNikolić #CecaRažnatović #JelenaKarleuša #MayaBerović #NatašaBekvalac #Pjevačice #Severina

ppp.jpg

Modni i muzički ukus, poneka plastična operacija, i naravno godine, čine da se naše omiljene estradne “dive”promijene. Pogledajte kako neke od njih izgledale na naslovnicama svojih prvih albuma i onih trenutno aktuelnih.

Ceca

Upoznali smo je kao Cecu Veličković. Bila je tinejdž folk zvijezda s kraja osamdesetih, da bi od sredine dvedesetih godina postala najpopularnija pjevačica u Srbiji, i prava “famme fatale”.

Ceca 1989.Ceca na omotu aktuelnog albuma “Autogram” iz 2016.

Aleksandra Radović

Karijera pop pjevačice krenula je iz Crne Gore. Prije petnaestak godina Aleksandra je na “Sunčanim sklama” pjevala “Kao so u moru” i pokrenula uspješnu karijeru koja traje i danas.

Alesandrin prvijenac nosi naziv “Aleksandra” i izdat je 2003. godine. Radovićeva je u međuvremenu izdala još tri albuma, a posljednji i je objavila krajem 2016. Ona nije poznata po plastičnim operacijama, već je samo mijenjala stil i boju kose.

Omot Aleksandrinog albuma 2003.Kaver “Carstva” s kraja 2016.

Severina

Počela je kao tinejdžerka u rodnom Splitu pjevajući na lokalnom festivalu. Početkom 1990. postala je velika hrvatska pop zvijezda, a ubrzo je osvojila region.

Za skoro tri decenije karijere, Seve uradila bezbroj hitova, koncerata, i poneki estetski zahvat.

Severina na početku diskografske karijere 1990.Posljednji studijski album izdala je 2012. a novi će 2018. Ovo je Seve u pošlogodišnjem spotu za “Mrtav bez mene”

Ana Nikolić

Sjećate li se Ane iz 2003. godine kada je pjevala “Januar”? Tada je pokušala da bude Nika, ali kod naroda se to nije “primilo”. Ana za 15 godina karijere imala niz uspona i padova, promjena, ali i nekolko estetskih intervencija.

Ana 2003. i njen prvi albumOmot “Labilne”, Anino albuma iz 2015.

Jelena Karluša

JK je 1995. godine počela karijeru folk pjevačice. Imala je samo 17 godina kada je pjevala “Ogledalce”. Do 2012. godine izdala je osam albuma i promijenila muzički stil. S modom eksperimentiše svih ovih godina, pa je postala modni uzor mnogim djevojkama i ženama na Balkanu. Jelena je napravila petogdišnju diskorafsku pauzu, a 2017. se vratila sa dvije pjesme “Ostavljam te”, koja je duet sa bugarskom zvijezdom Azisom, i “Bankina” koju je snimila sa kolegom iz Srbije Acom Lukasom.

Jelena kad je bila tinejdžerkaJelenin aktuelni hit “Ostavljam te”

Nataša Bekvalac

Zvijezda crnogorskih muzičkih festivala, bila je Nataša Bekvalac. Album prvijenac izdala je 2001. godine i osvojila nas hitovima “Mali signali”, “Ne brini”…

Posljednji album “Original” izdala je 2015. godine i kao što vidite, njena se esteika nije bitnije mijenjala.

“Novosadska barbika” iz 2001.Nata nije dala plastičarima da joj diraju lice

Maya Berović

Maya je napravila pravu revoluciju. Promjenila je svoj fizičk izgled nizom plastičnih operacija o kojima ne govori nikad pa je od 2008. godine kad je bila folk pjevačica u usponu, diskutabilnog modnog izraza, postala prava pop-folk zvijezda u regionu.

Maya 2008. kada je počeala da osvaja estraduVidljive promjene, Maya na omotu “Viktorijine tajne”

B.V.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!