Ljubivoju Ršumoviću nagrada za životno djelo

#LjubivojeRšumović #NagradaZaŽivotnoDjelo

ljubivoje-rsumovic-1429107090-57202.jpg

Nagrada „Sima Cucić“, koju već devet godina dodjeljuje „Banatski kulturni centar“ ( BKC) iz Novog Miloševa, ove godine je za životno djelo pripala poznatom pjesniku za djecu Ljubivoju Ršumović.

Za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za djecu nagrađena je Valentina Hamović za knjigu „Neprekidno djetinjstvo“, u izdanju „Zmajevih dječijih igara“.

Plaketu „Sima Cucić“ dobili su: Đorđe Pisarev za knjigu „Pozna večera za gospođu Fibi“, Gordana Vlajić za knjigu „Zaistinska srpska bajka“ i Mladen Dražetin (posthumno) za ukupan doprinos afirmaciji književnosti za djecu.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: prof. dr Tihomir Petrović (predsjednik), prof. dr Predrag Jašović (potpredsjednik) i književnik Radovan Vlahović, direktor i osnivač BKC-a.

Književnu manifestaciju „U čast Sime Cucića“, rodonačelnika književne kritike književnosti za djecu kod Srba, „Banatski kulturni centar“ organizuje 5. novembra i ona je dio projekta Opštine Novi Bečej, koja je na konkursu Ministarstva kulture proglašena za „Grad u fokusu“.

U okviru programa „U čast Sime Cucića“ biće predstavljena knjiga „Puna kola priča“ autorke Danice Bandić (1871–1950), „tetka Dane“ ili „čika Jove u prozi“, koju je priredila Gordana Maletić, a objavio BKC.

Specijalni gost programa biće Anđela Unković, pobjednica 42. Pjesničke štafete Gradske biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!