Oliver Dragojević proslavio 70. rođendan

#Showbiz #OliverDragojević #Rođendan

61419680-oliver-dragojevic.jpg

Legendarni hrvatski muzičar Oliver Dragojević, juče je proslavio 70. rođendan. Prava proslava očekivala se 15. i 16. decembra u splitskoj Spaladium Areni, kada je Oliver trebalo da nastupi uz brojne goste na koncertu pod nazivom ”Oliverovih 70”, ali, nažalost, oba koncerta su otkazana zbog njegove bolesti.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju koncerti se otkazuju do kraja liječenja.

Oliver se rodio u Splitu 7. decembra 1947. godine, a djetinjstvo je proveo u Veloj Luci na Korčuli. Muzičar se u muziku zaljubio još kao dijete kad mu je otac Marko poklonio usnu harmoniku. Ali, nije oduvijek maštao da će postati pjevač.

“Kad sam bio mali, bio sam siromašan, a sa mnom u školu je išao sin mesara. Jedna djevojčica Hajdi zaljubila se u njega jer joj je donosio šnicle. Zato sam htio biti mesar, da joj i ja donesem barem punjene paprike”, rekao je Oliver svojevremeno za Jutarnji list.

Prvi nastup imao je na Splitskom festivalu sa 14 godina s pjesmicom ”Baloni”, a dvije godine kasnije počeo je profesionalno da se bavi muzikom kao pjevač i klavijaturista splitske grupe ”Batali”.

Nedavno je otkrio i kako je dobio ime:

“Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savjet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su: “Neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr…, daj drugome sinu zapadno ime”, pa sam ja dobio – Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata”.

Kao mlad radio je i kao moler, kao ispomoć stricu, ali posao mu je bio fizički zahtjevan pa je od njega brzo odustao.

Uprkos slavi koju je vrlo brzo stekao svojim hitovima, Oliver je uvijek živio skromno, u svojoj kućici uz more, daleko od blještavila i glamura. A jedan je od rijetkih muzičara koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom ”Carnegie Hallu’‘, londonskom ”Royal Albert Hallu”, pariškoj ”Olympiji” kao i ”Opera House” u Sidneju, piše dnevnik.hr.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!