Domaćinstvo ,,Stari mlin“ proslavilo 30 godina bavljena seoskim turizmom

#StariMlin #Jubilej

 

Seosko domaćinstvo „Stari mlin“ proslavilo je svoj jubilej, 30 godina bavljenja seoskim turizmom na poluostrvu Luštica u selu Zabrđe. Stigli smo do oaze mira u kući Stojkovića gdje smo na kamenom gumnu uživali u pogledu na Bokokotorski zaliv i prisustvovali događaju koji je stavio pečat na kraj uspješne sezone.

Porodica Stojković je među prvima u Crnoj Gori oživjela ideju o seoskom turizmu, i imala prve goste dok je Luštica još bila sasvim ruralno područje za koje se osim nekoliko plaža nije ni znalo.

–Ideju o seoskom turizmu je u domaćinstvo nakon svojih iskustava u turizmu i u Americi donijela moja majka Borka– kazao nam je najmlađi član Jovan, koji je i nakon završenih studija u Novom Sadu odlučio da se vrati u svoje selo i unapredi porodičnu tradiciju.

Svako od članova porodice daje svoj lični doprinos jedinstvenoj ponudi domaćinstva „Stari mlin“, tako je baba Danica zadužena za pečenje ispod sača, brat svira harmoniku, sestra dočekuje goste u narodnoj nošnji, otac igra Sirtaki i čini ovo mjesto još interesantnijim.

Događaju su prisustvovali poslovni partneri iz turističkih agencija, turooperatori, predstavnici turističih organizacija, predstavnici lokalne samouprave, naši muzičari, folklor , turistički vodiči.

Prelistavajući knjigu utisaka i razgovarajući sa dugogodišnjim saradnicima domaćinstva, čuli smo najvisočije ocjene za domaćinstvo Stojković kao i mišljenje da je ovakva ponuda u kućnoj radinosti zaista značajna karika u lancu turizma i sveukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore.

–Svojim gostima nudimo sve ono što sami proizvodimo, pružamo im mogućnost da u porodičnom domu budu gosti i da na taj način u potpunosti dožive jedno Bokeško selo i porodičnu atmosferu. Bilo je teško opstati i iznjedriti ovu ideju ali smo radosni da je ona prepoznata, cijenjena i sve više primamljivija za posjetioce– kazao nam je najmlađi član domaćinstva, Jovan Stojković.

http://starimlin.me/

https://www.facebook.com/Izleti%C5%A1te-STARI-MLIN-164251817280639/

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!