Ostrvo orgija i mračnih zabava danas pusto mjesto puno tajni (VIDEO)

Smaragdno plavetnilo i napuštena prostranstva uobičajeni su za napuštena italijanska ostrva, no Zanone ima tajnu koju malobrojni znaju.

Ostrvo orgija i mracnih zabava danas pusto mjesto puno tajniMalo vulkansko ostrvo u arhipelagu Pontinskih ostrva u Tirenskom moru bio je dom markizu Ksati Stampi poznatom po raskalašnim zabavama na kojima se prepuštao nekonvencionalnim seksualnim užicima u svojoj kolonijalnoj vili.

Uz prirodne ljepote ostrva, atrakcija za posjetioce je mračna, dekadentna prošlost vezana za markiza i njegovu suprugu, bivšu glumicu Anu Falarino.

Stanovnici ostrva ne kriju da je markiz bio voajer koji je volio da posmatra svoju suprugu kako se zabavlja s drugim mladićima.

Šezdesetih godina prošlog vijeka Zanone je bilo tajno odmaralište za “nestašne” posjetioce, a tradicija se nastavila, pa su često dolazili na jahtama kako bi skriveni od pogleda tulumarili pod maskama.

Nakon burnih vikenda za sobom bi ostavili hrpe smeća i praznih boca, kao uspomenu na divlje večeri. Zabave su se završile sedamdestih kada je markiz pucao na ljubavnike i ubio se, navodno zato što se Ana u jednog od njih zaljubila.

Za sobom je ostavio 1.500 fotografija i baršunasti zeleni dnevnik u kom je detaljno zapisivao pojedinosti o ljubavnim i seksualnim avanturama svoje supruge.

Danas na Zanoneu nema ničega osim svjetionika i izblijedjele vile koja čezne za obnovom, piše punkufer.hr.

Znatiželjnici dolaze na privatnu plažu koja krije brojne tajne često ne znajući da se ispod vile nalazi ruševina srednjovjekovnog samostana s freskama i malom kapelicom, kupajući se na istom mjestu gdje su markiz i Ana provodili svoje divlje dane i noći.

Izvor: Portal Analitika

 

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!