Ovo su najopasnije plaže

#HongKong #JužnaAfrika #SvjetskiRekord #MorskeStruje

Ljeto je pri kraju i mnogi srećnici su već okusili slano more i vratili se sa odmora, dok neki tek treba da otputuju na zazluženi godišnji pri kraju sezone.

Obale Jadranskog mora, su mahom bezbjedne, ali se to ne može reći za pojedine djelovi obale Južne Afrike, Australije, Tajlanda ili Meksika smatraju naročito opasnim.

U nekima vrebaju predatori, poput ajkula, morskih zmija ili čak i morskih krokodila u Australiji, kojima je odkako su na listi zaštićenih vrsta populacija poprilično živnula, a tu su i meduze kojih ima bezbroj vrsta, a neke od njih, iako izgledaju majušno i potpuno bezazleno, mogu da budu i zaista smrtonosne.

Pogotovo za djecu, čiji organizam još nije dovoljno razvijen i snažan da se izbori s nervnim otrovima koje ispuštaju pipci ovih prelijepih, ali nerijetko i veoma opasnih mekušaca.

I tu nije kraj, jer se mora znati da okean nije isto što i mirno more, te tako u Meksiku snažne morske struje predstavljaju veću opasnost za neoprezne i neinformisane turiste od svih morskih životinja zajedno.

Negde je, poput obale Hong Konga, najveći neprijatelj kupača zagađenje i ogromna koncentracija bakterija i hemikalija u naizgled sasvim bistroj vodi, a vjerovatno najbizarnija je jedna plaža u američkoj državi Virdžiniji, gdje je more potpuno bezbjedno, ali zato plaža drži svjetski rekord u napadima divljih lisica na kupače.

Riječ je o sljedećim plažama:

Fiš Huk (Južna Afrika)
Kvinslendska i Tivi ostrva (Australija)
Zipolajt (Meksiko)
Plaža Kejbl u Indijskom okeanu (Australija)
Ripals bej (Kini)
Plaža Virdžinija (Virdžinija)
Plaža Faj-faj Don (Tajland)

Šta ih to svrstava u opasne, pogledajte u video-snimku.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!