Rusi u Crnoj Gori dnevno troše 104 eura

Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavlja ponudu Crne Gore na međunarodnom sajmu turizma u Moskvi, MITT 2018, koji je počeo juče. Crnogorsku turističku ponudu na najvećem sajmu turizma u Rusiji predstaviće NTO i Ministarstvo turizma, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Rusiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom.

Ilustracija

Turisti iz Rusije su među najzastupljenijim turistima u Crnoj Gori, a trendovi koji se bilježe iz godine u godinu pokazuju da je ruskim turistima Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za odmor.

– U poslednjih deset godina bilježi se konstantan rast turističkog prometa sa tog tržišta. U prošloj godini je, u odnosu na 2010, broj turista i ostvarenih noćenja iz Rusije više nego udvostručen – precizirali su iz NTO.

Prosječna ukupna potrošnja gostiju iz Rusije koji su posjetili Crnu Goru tokom prošlogodišnje sezone, prema istraživanju Guest Survey koje je sprovela NTO, iznosila je 832,11 eura, dok su prosječni dnevni troškovi iznosili 104,11 eura.

Nacionalni avio-prevoznik Montenegroerlajnz (MA) ove godine je najavio povećan broj letova iz Moskve i Sankt Peterburga ka Tivtu, u periodu od 25. marta do 28. oktobra.

– Osim što će imati povećan broj letova u periodima pred i postsezone, MA će od 1. juna do 30. septembra letove obavljati svakodnevno do tri puta – rekli su iz NTO-a.

D.M.
Izvor: DAN

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!