Titov Plavi voz uskoro će voziti turiste

#PlaviVoz #NacionalniPark #TurističkePonude #EPortal

Željeznice Federacije BiH daće na korišćenje dio Titovog Plavog voza Nacionalnom parku „Una“ za unaprjeđenje turističke ponude najmlađeg parka prirode u ovom dijelu Evrope, potvrđeno je portalu Klix.ba.

Foto: Printscreen Youtube

Delegacije Vlade Unsko-sanskog kantona i JP Nacionalni park „Una“ razgovarale su sa upravom Željeznica Federacije BiH o revitalizaciji željezničkog saobraćaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Željeznice su obećale Nacionalnom parku „Una“ luksuzni dio Titovog Plavog voza koji se nalazi u Rajlovcu, a koji je sada van funkcije. Riječ je o najluksuznijem dijelu Titovog Plavog voza, o restoran-vagonu koji će biti postavljen na Željezničkoj stanici u Bihaću.

Taj dio Plavog voza biće na raspolaganju turističkim agencijama za atraktivnu panoramsku vožnju Smaragdnom dolinom. Voz će, kako se planira, saobraćati na relaciji Bihać-Martin Brod, kroz srce Nacionalnog parka Una. Ipak, Plavi voz neće ove sezone biti u turističkoj ponudi jer ima problem sa motorom koji se mora naći u Italiji jer je riječ o o Fijatovom motoru.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!