Žabljak – raj za dušu i tijelo u vrelim ljetnjim danima

Iako je godinama unazad ovaj grad važio za top destinaciju zimskog turizma, u proteklih par godina odličan je izbor i za odmor u ljetnjem periodu. Glavni razlozi za to su bjeg od enormno visokih temperatura ali i skretanje misli od svakodnevnih obaveza.

Most na Tari

Već je uveliko poznato da su Crno jezero (za čiji obilazak je potrebno izdvojiti 3 eura po osobi)  Savin kuk, Bobotov kuk i Kanjon Tare najveće atraktivne ljepote koje se posjećuju na Žabljaku, postoje još neke od kojih ništa manje ne zastaje dah: Zminje jezero, Vražje jezero, Crvena greda…

Zminje jezero

Cijene smještaja na Žabljaku variraju, od 30ak eura po danu pa naviše, zavisno od broja osoba koje borave, perioda u kom borave, kao i komfornosti i udaljenosti smještaja. Cijene u kafićima i restoranima prosječno su identične kao i u primorskim gradovima. Topla preporuka za dobar obrok ili opuštenu kafu je hotel “Soa” kog krasi veoma ljubazno osoblje, besprekorna čistoća, prijatna atmosfera i ukusna hrana.  Pored ovog u blizini se nalaze mnogi drugi kafici i restorani pa je izbor na Vama da odlučite.

Crvena greda

Još jedna topla preporuka je vožnja kvadovima, koja će ljubiteljima adrenalina i ekstremnih sportova pružiti mogućnost da upoznaju ljepote Žabljaka i iz druge perspektive. Tako ćete moći zaviriti i u mnoge skrivene odaje i stopiti se sa bajkovitim pejzažima a da ne prepješačite mnogo, i umor Vas ne omete da sto postotno uživate u svemu što Vas okružuje.

Vožnja kvadovima

Ono što je takođe prednost ljetnje posjete Žabljaku jeste što slobodno možete bez griže savjesti brati i uživati u ukusima i mirisima divljih jagoda, kupina, malina a da Vas niko u tome ne ometa ili kritikuje.

Vražje jezero

Jedno je sigurno, ako jednom dođete i osjetite u potpunosti čari i ljepote Žabljaka, vraćaćete se  ponovo, i nikada Vam neće biti dovoljno da biste rekli sebi: “E sad je dovoljno, nemam više šta da vidim, idem u potragu za novom destinacijom”.

Panorama sa srca Žabljaka (Klikni na sliku za veći prikaz)

Na kraju Vam šaljem svoj autentični snimak i putem zvuka ovog opijajućeg vjetra koji se prožima kao najljepša melodija na klaviru, šaljem puno toplih poljubaca i pozdrava do nekog narednog i zanimljivog članka.

Autor: Mima Mi

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!