Crna Gora Magazin Zanimljivosti Ima 7 godina i 120 kg, a majka ima da kaže OVO:...

Ima 7 godina i 120 kg, a majka ima da kaže OVO: Davali smo mu da jede kada god je tražio, zato što ga mnogo volimo!

#Dječak #120kg #Pakistan

Sedmogodišnjem Muhamedu Jusufu iz Pakistana, koji teži četiri puta više od prosječnog djeteta njegovog uzrasta, odstranjeno je čak 75 odsto želuca kako bi u narednih godinu dana pokušao da prepolovi svoju težinu, prenosi Blic.rs.

Dječak, za koga se pretpostavlja da pati od sindroma Prader-Villy koji prouzrokuje ogroman apetit, prošle nedjelje je podvrgnut operaciji smanjenja želudca. Doktori su uvjerili njegove zabrinute roditelje da bi mu to moglo pomoći da u narednih godinu dana prepolovi svoju težinu koja sada iznosi nevjerovatnih 120 kilograma.

Muhamed teži 120 kg

Njegova majka, tridesetjednogodišnja  Rabia Faisal, kaže: ,,Davali smo mu da jede kad god je tražio zato što ga mnogo volimo.”

Muhamedov dnevni jelovnik sastojao se od deset čapatija, dvije litre mlijeka, tri tanjra pirinča, kao i čokolade i sladoleda. Sa četiri godine težio je 75 kilograma. Sada će u narednih šest nedjelja dječak biti stavljen na tečnu dijetu.

Muhamed kada je imao 7 meseci, sa sestrom

Muhamed, koji je do trećeg mjeseca bio zdrava beba, ne može da hoda duže od par minuta bez odmora i zbog svoje težine ne može da ide u školu. Njegovi roditelji tvrde da su ga zbog težine mnoge škole odbile.

-Bilo je veoma teško gledati kako školski zvaničnici odbijaju prijem našeg sina u njihove škole zbog gojaznosti. Pitala sam ih zašto su oni toliko zabrinuti njegovom težinom- kaže majka.

Sa ocem i doktorom koji ga je operisao

Muhamedovi roditelji se sada nadaju da će se njihov sin dobro oporaviti nakon operacije, jer žele da gledaju svog sina kako se igra sa drugom djecom i živi normalno kao i sva ostala djeca. Doktor Maaz Ul Hasan, koji je izveo operaciju, se nada da će Muhamed u narednih godinu dana izgubiti 50 odsto svoje težine. On Muhamedovim roditeljima nije naplatio operaciju, koja inače košta 3.500 funti, već su im samo naplaćeni bolnički troškovi i ljekovi.

Izvor: Blic.rs
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!