Kockarnicama privlače turiste

#Krim

Kockarska zona koja će biti napravljena poluostrvu Krim u blizini odmarališta Jalta će privući strane turiste, rekao je premijer regionalne vlade Krima Sergej Aksjonov.

Kockarska zona namijenjena uglavnom za goste (foto: Beta/AP)

Aksjonov je naveo da će kockarska zona biti namijenjena uglavnom za goste, uključujući posjetioce iz inostranstva, prenijela je ruska agencija Tass.

On je naveo da su krimske vlasti spremne da ponude investitorima određene strategije koje će omogućiti izbjegavanje sprovođenja sankcija kada je u pitanju ovaj projekat.

„Mogući su određeni dogovori koji će omogućiti da se izbjegnu sankcije. Niko neće pristati da uloži u ovaj projekat ako postoji sumnja da plan možda neće funkcionisati“, rekao je on, dodajući da za sada neće govoriti o „tim tajnama“.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u julu 2014. zakon o uspostavljanju kockarske zone na Krimu, koja bi trebalo da se formira na crnomorskom poluostrvu do 2019. godine.

Aksjonov je prethodno rekao da je jedna velika ruska kompanija spremna da uloži oko 138 miliona dolara (oko osam milijardi rubalja) u formiranje kockarske zone na Krimu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!