Mrtav pijan ušao u istoriju – preplivao Kolorado kod brane Huver

Velški kamiondžija postao je prvi čovek na svijetu koji je preplivao rijeku Kolorado pored slavne Huverove brane. Prije njega, u proteklih deset godina, čak 275 ljudi je pokušalo da se upiše u istoriju na taj način, ali su svi tragično skončali, piše Jutarnji.hr.

Ono što je potpuno zapanjujuće u ovoj priči je činjenica da je Aron Hjuz (28) u rijeku skočio mrtav pijan i u takvom stanju nekim čudom uspio je da prepliva 221 metar dugu opasnu vodenu granicu između Arizone i Nevade.

Hjuz je imao i nevjerovatnu sreću da je u trenutku tog suludog poduhvata devet od deset turbina na brani bilo isključeno. Kada je došao do drugog kraja obale, Velšanina nijesu dočekali aplauzi, nego policijske lisice. Na kraju je morao da plati kaznu od 330 dolara.

-Ovde je bilo pakleno. Temperatura je dostigla 45 stepeni. U Las Vegasu smo slavili momačku zabavu i alkohola je bilo u izobilju. Sjećate li se filma ,,Mamurluk”? Taj film je dosadan u poređenju s onim što se nama događalo-rekao je Hjuz za Daily Post nakon čega je počeo da objašnjava šta se događalo pored brane.

-Stajali smo pored rijeke i sebi sam rekao idem da se okupam. Spustio sam se do vode, otprilike izmjerio udaljenost i pomislio: ‘ja to mogu!'“

Njegovi prijatelji, takođe pod uticajem alkohola, nijesu ni pokušali da ga odvrate od suludog nauma. Štaviše, sve vrijeme su navijali.

Trebalo mu je oko 30 minuta da dođe do druge strane.

-Bio sam mrtav umoran već na pola puta, ali nisam mogao da odustanem. Voda me je sve vrijeme vukla prema brani…

Nakon što je preplivao branu, policajci su ga priveli i kaznili.

-Nisam to očekivao. Pa nigdje nema znaka da je plivanje zabranjeno- rekao je Hjuz.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!