Posao iz snova: Traže degustatore Nutele

Neki poslovi zbilja su izvrsni. Tako će mnogi od nas biti osjetiti bar malo zavisti kad ugledaju pilota koji se sprema za let ili možda direktora uspješne firme koji ulazi u luksuzni automobil s vozačem.

Prvi put da kompanija zapošljava ljude koji nijesuFoto: Prvi put da kompanija zapošljava ljude koji nijesu „profesionalci“: Ilustracija (Pixabay)

No, pustimo sad to, jer ovaj posao se čini boljim od svega, jer su u pitanju – slatkiši.

Ukoliko ste zaljubljenik u čokoladu, moguće je da smo upravo za vas pronašli posao iz snova. Zapravo, postoje šanse kako ćete ozbiljno razmisliti o preseljenju u Italiju kad čujete da kompanija Ferrero traži radnike, tačnije njih 60, kojima će opis posla biti isprobavanje, kako postojećih proizvoda, tako i onih novih.

U prvom redu na pamet nam pada slavna Nutela, pa će tako zaposlenici imati slatke brige kušajući razne vrste čokolada i lješnika i donoseći sud o tome koje su kombinacije najbolje. Jasno, neće se degustirati samo Nutelu, već i ostale delicije iz Ferrerove majstorske radionice.

Valja reći kako je ovo prvi put da kompanija zapošljava ljude koji nijesu „profesionalci“, a radite u mjestu Alba u regiji Pijemont, na sjeveru zemlje. Jednostavno, ovaj put iz kompanije žele da pronađu „obične“ ljude i konzumente koji nisu edukovani što se tiče hrane.

Novi posao 60 odabranika radiće dva dana u nedjelju, a za dobijanje posla kao uslov ne postoji radno iskustvo. Srećnici koji dobiju posao počeće da rade posljednjeg dana septembra, pa će za početak morati proći tromjesečni kurs, kako bi kasnije što preciznije znali i mogli opisati što osjećaju prilikom isprobavanja proizvoda.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar