Ruskinja tvrdi da ima 129 godina: „Ovo je Božja kazna“

Ako je to tačno, Istambulova je imala već 27 godina kada se desila Oktobarska revolucija, već je imala 55 kada se završio Drugi svjetski rat, a preko 100 godina kada se raspao Sovjetski savez

Ruskinja tvrdi da ima 129 godina: "Ovo je Božja kazna"Koku Istambulova (FOTO: EAST2WESTNEWS.COM)

Jedna Ruskinja tvrdi da je najstarija osoba na svijetu, ali ujedno smatra da je to što je na putu da proslavi 129. rođendan ništa drugo do kazna.

Koku Istambulova, iz Čečenije, priča da nije imala nijedan srećan dan u životu i da nema pojma kako toliko dugo živi.

Ona ne jede meso, obožava fermentisano mlijeko i živa je samo zato što je to Božja volja.

Tvrdnju Istambulove da ima 129 godina potvrdila je i ruska vlada i to zato što na njenom internom pasošu piše da je rođena 1. juna 1889.

Koku IstambulovaFOTO: East2westnews.com

Ako je to tačno, Istambulova je imala već 27 godina kada se desila Oktobarska revolucija, već je imala 55 kada se završio Drugi svjetski rat, a preko 100 godina kada se raspao Sovjetski savez.

Posle Drugog svjetskog rata je živjela i u Kazahstanu i Sibiru jer je bila protjerana zbog optužbi za saradnju sa nacistima.

„Vidim da se ljudi koji dugo žive bave sportom, jedu posebne stvari, ali ja nisam obraćala pažnju na to. Nisam imala niti jedan srećan dan u životu, radila sam teško, kopala po bašti cijelog života. Umorna sam i dug život ne predstavlja božji blagoslov, već kaznu za mene“, priča Istambulova.

Istambulova je i dalje sposobna da se brine o sebi, i dalje hoda i hrani se sama, ali je vid skoro pa napustio. Nadživjela je svu svoju djecu, a njena kćerka Tamara je umrla prije pet godina u 104. godini.

Ona je u intervjuu za ruske medije više puta ponovila da bi više voljela da je umrla mlada. „Radila sam cijelog života, nisam imala kad da odmorim ili da se zabavim. Ili smo sadili lubenice, ili okopovali baštu. Sad više ni ne živim, već životarim“, objašnjava Koku.

Sva druga njena dokumenta su nestala tokom rata u Čečeniji, pa se ne može sa sigurnošću potvrditi datum rođenja Istambulove.

Izvor: Vijesti

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!