Stručnjaci tvrde: Pijemo šampanjac iz pogrešnih čaša

Šampanjac #Čaše

Ljubitelji šampanjca misle da je najbolje da ga piju iz uske, visoke čaše, ali Megi Enrikez, predsjednica kompanije Krug, velikog proizvođača šampanjca, misli drugačije.

-Ne treba koristiti visoke, uske čaše. Piti iz tih čaša je kao kada biste otišli na koncert i stavili čepove u uši, jednostavno nećete osjetiti potpuni užitak, zato što je dobar šampanjac prije svega dobro vino- rekla je ona u izvještaju za The Drinks Business, prenosi Foks njuz.

Dodala je da su ove čaše dobre za loš šampanjac, sorbe ili gaspačo, ali ne za pravi šampanjac.

Jedna od legendi je da je Dom Perinjon lično usvojio konzumiranje šampanjca iz uskih čaša ,,da bi mogao da posmatra ples mjehurića“. Međutim, Olivije Krug, nasljednik osnivača kompanije Krug slaže se sa Megi Enrikez.

-Odličan šampanjac ne može ponuditi potpuni ugođaj u uskoj čaši- rekao je on za Bloomberg.

U istom izvještaju, Bloomberg prenosi da Sedrik Bušar, imenovan za najboljeg prozvođača šampanjca 2008. godine, kaže da, iako se u uskoj čaši ijlepo vide mjehurići, ona ,,ne dozvoljava vinu da diše, niti aromama da se lijepo pokažu“.

Dodao je i da su se ovakve čaše u početku koristile sa idejom da je šampanjac nešto što treba više da se gleda nego okusi.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!