U dvorištu pronašli zakopan sef pun para i zlata

155945_screenshot-1_ff.jpg

Dječiji san o pronalasku skrivenog blaga ostvario se jednom paru iz Njujorka kada su u vrtu svoje kuće pronašli metalni sef pun zlata, dijamanata i novčanica.

Ispalo je da ukupno 52.000 dolara koje su našli zakopane zapravo pripada njihovim susjedima koji su bili opljačkani prije sedam godina.

Blago u dvorištu Metju i Marija Emanuel pronašli su kada su unajmili radnike da im posade novo drveće. Do tada su živjeli u kući četiri godine potpuno nesvjesni šta skriva njihov vrt.

Tek kada je jelen pojeo ostatke starog drveća, ugledali su metalnu kutiju.

“Nismo znali da se radi o sefu, mislili samo da su unutra neke žice od struje”, objasnio je Metju.

Radnici su izvadili kutiju, a unutra je pronađen nevjerovatan sadržaj: desetine prstenja, uključujući i vjerenički, zlato, novčanice od po 100 dolara i poludrago kamenje.

“Bilo je nevjerovatno. Unutra je bio papir s adresom koja je upućivala na naše komšije. Pokucao sam na njihova vrata i pitao ih da li ih neko opljačkao, a oni su rekli da jeste. Gospođa je bila u šoku”, rekao je Metju.

Policajci su joj nakon pljačke rekli da nikad neće vidjeti svoje stvari.

Policija je saopštila da se provala dogodila 2011. godine i da je pritom ukraden sef. Komšije koje nisu željele pred kamere kazale su da su iznenađene i zahvalne.

Marija je rekla da ju je puno ljudi pitalo hoće li vratiti nađeno blago, ali ona se nije dvoumila.

“Nije bilo upitno, stvari nisu bile naše”, rekla je.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!