Ženka pit bula spasila porodicu od požara: „To je naša junakinja“

#Ženka #Pitbul
Da psi zahvaljujući svojim instančanim čulima mogu da predosjete opasnost dokaz je još jedna gotovo nevjerovatna priča o ženki pit bula koja je spasila porodicu od sigurne smrti.

Naime, opasni požar koji je u noćnim satima zahvatio cijelu zgradu u Kaliforniji mogao je da se završi tragično. Srećom, opasnost je predosjetila hrabra ženka pit bula – Saša koja je riješila na sve načine da razbudi svoju vlasnicu.

Pametna kuca, kada je osjetila širenje požara po zgradi, uporno i glasno je lajala kako bi ukazala na požar. Uspjela je da probudi osmomjesečnu bebu, a potom i svoju vlasnicu Nanu Čaičandu.

Saša je sve vrijeme cviljela i skakala po ulaznim vratima, pokušavajući da upozori vlasnicu na vatru koja se sve više približavala njihovom stanu.
„Nije mi bilo ni na kraj pameti da nas pokušava upozoriti na požar. Ustala sam se iz kreveta da provjerim što se događa. Otvorila sam vrata, a Saša je utrčala u stan, pravo u spavaću sobu- objasnila je Nanu.

Čim je shvatila šta se dešava, vlasnica je potrčala ka dječjoj sobi, gdje se nalazila beba, a tamo je zatekla nevjerovatan prizor. Kuca je već spašavala dnevojčicu tako što ju je izvlačila iz kreveta držeći je za pelenu.B92

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!