ČUDNA REKLAMA: Filip Moris PROMOVIŠE PRESTANAK PUŠENJA (FOTO)

Gigant među proizvođačima cigareta, kompanija Filip Moris objavila je da je njena novogodišnja rezolucija – prestanak pušenja.

– Pokušavamo da ostavimo pušenje – navodi se u reklami koju je kompanija objavila u nekoliko britanskih novina, prenosi Ju-Es-Ej tudej (USA today).

Proizvođač cigareta kao što su „malboro“,“el-em“, „parlament“ i „česterfild“ zakupio je cijele stranice britanskih novina na kojima se navodi da je nova ambicija kompanije u 2018. godini stvaranje budućnosti bez duvanskog dima i na kraju – prestanak prodaje cigareta.

Na sajtu kompanije se navodi da je cilj pomoći ljudima da ostave klasične cigarete i da ih sve jednog dana zamijene alternativama bez duvanskog dima, kao što su elektronske cigarete.

– Možemo postići značajnu korist za javno zdravlje jedino kada velik broj pušača pređe s cigareta na bolje proizvode – navodi Filip Moris.

Svjetska zdravstvena organizacija odbila je u septembru da produži saradnju s Fondacijom za svijet bez duvanskog dima koju finansira kompanija Filip Moris, navodeći da „duvanska industrija i njene vodeće grupe obmanjuju javnost o rizicima povezenim s drugim duvanskim proizvodima“.

Agencija UN je navela da kompanije, uključujući Filip Moris, obmanjuju javnost tako što sugerišu da su neki duvanski proizvodi manje štetni od drugih.

Rezultat slika za cigarettes

Izvor: Dnevno RS

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!