Cimet je najbolje što možete da konzumirate ove zime

  #Ishrana #Cimet

  135661_shutterstock-92037011_ls.jpg

  Osim što lijepo miriše i specifičnog je ukusa, cimet vam može biti odličan prijatelj u poboljšanju zdravlja.

  Hladni dani idealni su za boravak ispod ćebeta, s toplim čajem u rukama, a ako smo u šetnji, nema boljeg zagrijavanja od kuvanog vina. A jedan od pravih zaštitnih znakova zime je zasigurno cimet.

  Između ostalog, konzumacija čaja od cimeta je jedan od najboljih načina za regulaciju šećera u krvi. Priprema je vrlo jednostavno, ostavite vodu da prokuva i dodajte jednu čajnu kašičicu cimeta i pustite da odstoji 15 minuta. Voda će poprimiti smeđu boju, a sve što treba jeste da procijedite tečnost i popijete je.

  Cimet je izvrstan i u borbi s problemima probavnog sistema. Priprema je ista kao kod čaja, samo što je potrebno u vodu dodati i nekoliko listova mente. Sve pustite da odstoji desetak minuta, procijedite i napravite dozu za tri šoljice koje ćete popiti tokom dana. Ovaj začin je takođe djelotvoran i kod mršavljenja, jer djeluje kao antioksidans, a najbolje ga je konzumirati u obliku čaja sa kašičicom meda, najbolje pola sata prije doručka.

  Pročitajte još:   Posna čokoladna torta

  Ako imate problema s bezvoljnošću i umorom, u svoju jutarnju kafu dodajte trećinu čajne kašičice cimeta, a ako ne želite da ga miješate sa kafom, isto možete da uradite sa kašom, smutijima ili supom.

  Za bolji san, dodajte jedan štapić cimeta u zagrijano mlijeko i popijte ga sat vremena prije odlaska na spavanje.

  Izvor: Cafe Del Montenegro

  Želite reklamu na portalu Crna Gora? Javite nam se!

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

  Ostavite komentar