Sjajna ideja za VASKRŠNJA JAJA: Ovakav recept još NISTE VIDJELI (VIDEO)

Potrebno vam je: 600 ml slatke pavlake, 7 listića želatina, 2 kašike šećera, 2 kašike čokolade u prahu, 6 jaja, kašike ekstrakta od vanile i zdjelica leda.

Foto: YouTube screenshot

Najprije zagrijte slatku pavlaku, koju ne smije zakuvati. U nju dodajte šećer, a nakon toga namočeni želatin. Miješajte dok se sve ne rastopi.

Kad se želatin otopi, polovinu smjese prelijte u drugu zdjelu i u nju dodajte ekstrakt vanile. Drugu polovinu zadržite na šporetu te u njoj rastopite čokoladu u prahu. Takođe možete upotrijebiti i kakao. Kad se čokolada otopi, maknite lonac s vatre i ostavite obje smjese da se hlade.

Za to vrijeme pripremite jaja tako što ćete ih izbušiti na oba kraja. Ispustite žumance i bjelance, a kad završite jednu rupu proširite da u nju stane mali lijevak, a drugu začepite smjesom brašna i vode kako krema ne bi curila van.

Jaja stavite u zdjelicu s ledom, uzmite jednu od krema i ulijte preko lijevka dvije kašičice. Potom ulijte dvije kašičice druge kreme. Budite jako oprezni jer su ljuske jaja jako osjetljive.

Kad napunite sva jaja ostavite ih na ledu, a možete ih staviti i u frižider. Nemojte ih stavljati u zamrzivač. Nakon deset minuta hlađenja vrijeme je za skidanje ljuske.

Izvor: Kolektiv

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!