Jod popravlja koncentraciju

#KlimaUređaj #VoćeIPovrće

Tokom vrelih, tropskih dana koncentracija i pamćenje često zakažu. Ne možemo cio dan provesti pod klima uređajem, kako bi izbjegli pad koncentracije. Moramo pronaći rješenje kako ostati „budan“ cio dan. Rješenje za taj problem je jod.

.

Nedostatak joda je jedan od glavnih uzročnika pada koncentracije. Pri velikim vrućinama, mozak gubi tečnost a koncentracija naglo opada. Tada treba napraviti pauzu, osvježiti tijelo i nadoknaditi jod. Jako je važno da se jod unosi svaki dan u dovoljnim količinama, jer tijelo nije u stanju da ga samostalno proizvodi.

Postoje razni načini da se nadoknadi jod. Jodirana so je najčešće izvor joda za većinu ljudi. Međutim, unošenje soli u velikim količinama, koje su našem organizmu potrebne kad je toplo, nije baš preporučljivo.

Bolje rješenje su morska riba i alge, voće i povrće. Pri visokim temperaturama, opasnost od dehidracije organizma je sveprisutna, pa je najbolje jod nadoknaditi mineralnom vodom bogatom prirodno rastvorenim jodom. Na taj način mozak dobija neophodnu tečnost, a tijelo nadoknađuje dragocjeni mineral-jod.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!