Nema opravdanja, ili si jak ili nisi! (FOTO)

Foto: MONDO

Razmišljate da li da počnete sa treningom, ali su kišni dani i nije vam do toga?

Recite izgovor Luki Krušiću ako imate hrabrosti, čovjeku koji je preskočio sve prepreke i koji je samo pozitivnim razmišljanjem, voljom i podrškom najbližih uspio da nastavi bez problema.

Luka ima 22 godine, iz Podgorice je, tačnije iz Bloka 5, a ovo je njegova priča…

Njegovo djetinjstvo je u početku bilo sasvim normalno, do trenutka kada se bol nije umiješao u njegov život, a to se desilo oko šeste godine.

„U početku je bio bezazlen bol, a kasnije se pretvorilo u nešto mnogo veće, naime imao sam tumor zvani Juingov sarkom koji je obuhvatio pola stidne i pola sjedalne kosti“, kazao je Luka u razgovoru za MONDO.

Posle teških hemoterapija koje je primio u Beogradu, na inicijativu njegovih roditelja pošao je na operaciju u Minster, u Njemačkoj.
„Iz svega ovoga izašao sam kao mali heroj zajedno sa mojim roditeljima koji su mi sve vrijeme bili „vjetar u leđa““, kazao je Luka.

Od djetinjstva ispred zgrade u Bloku 5 Luka je bio dio društva sa loptom.

„Moja prva ljubav, su bile skije i fudbalska lopta. Nakon saznanja da se više ne smijem baviti ovim stvarima jer postoji veliki rizik, ta veza između mene i ovih sportova je bila osuđena na propast, ali želja za loptom je bila mnogo jača od svega i nastavio sam da igram fudbal do svoje trinaeste godine, kada su treninzi trebali da budu mnogo ozbiljni i intezivniji shvatio sam da svaki grubi start može da bude koban za mene“, kazao je Luka.

Posle toga, sa 13 godina, kao i svaki drugi dječak u pubertetu počeo je da radi sve one stare muške vježbe: sklekove, zgibove, razboj…

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Luka sada trenira u teretani, a evo kako je došlo do toga.

„Posle dugih i iscrpljujućih fizikalnih terapija, odlučio sam da je vrijeme za teretanu i da želim da budem sam sebi gazda. Radio sam treninge kao i svaki početnik, sve sto mi se sviđa, ali sam bio mnogo obazriv. Pošto sam se edukovao preko interneta kao i svaki drugi tinejdžer, akcenat je bio na mom gornjem dijelu tijela i iskreno donji je bio malo zapostavljen pogotovo lijeva noga i atrofirani butni mišići. Shvatio sam da to nije baš najbolji način za mene i da moram da ojačam svoje najslabije djelove tijela. Iako je moja odbojnost prema personalnim trenerima bila velika morao da zatražim pomoć jer sam imao bol u donjem dijelu leđa i znao sam da je to zbog zapostavljanja lijeve strane koja mi je vise bila psihička barijera nego fizička. Veliku pomoć mi je pružio Obrad Radović i bio mi je dodatna motivacija u svemu ovome.“

Zbog bola u donjem dijelu leđa i disbalansa koji postoji sada radi samo unilateralni trening, to znači da sve vježbe prvo radi sa jednom nogom pa potom sa drugom.

„Ništa se ne zapostavlja i svaki dan radim cijelo tijelo. Za sve to je zadužen Obrad, on sastavlja treninge dok Ognjen, njegov brat, radi treninge sa mnom“, kazao je Luka i dodao da već osjeća napredak u snazi i bol u donjem dijelu leđa već je odstranjen.

Luka za kraj poručuje svima koji se razmišljalu da li da počnu sa treningom sledeće: Nemojte da vas stvari iz prošlosti, ispeglana kosa i nalakirani nokti spriječe da radite na sebi. Budite aktivni!

Izvor: mondo.me

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!