Savjetovaće građane o dijabetesu

#DomZdravljaPodgorica #DomZdravljaKotor

Domovi zdravlja u Podgorici i Kotoru obilježiće brojnim aktivnostima Svjetski dan dijabetesa – 14. novembar.

Ilustracija

U tržnom centru Gintaš sjutra će, od 11 do 17 sati, biti otvoren punkt, gdje će za građane biti organizovano mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, izračunavanje body mass indexa i procjena rizika za tip 2 dijabetesa.

“Timovi ljekara i medicinskih sestara, zainteresovanim građanima davaće informacije i savjete o dijabetesu i dijeliti edukativni material”, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica.

U Savjetovalištu za dijabetes, u sklopu Doma zdravlja Nova Varoš, tokom cijelog dana, ljekarski timovi mjeriće građanima nivo šećera u krvi i krvni pritisak i davati savjete o šećernoj bolesti.

Dom zdravlja Kotor otvoriće punkt u šoping centru Kamelija, sjutra u 17 sati, gdje će ljekarski timovi zainteresovanim građanima mjeriti nivo šećera u krvi i krvnog pritisk i davati informacije o liječenju i prevenciji dijabetesa, zdravim stilovima života i dijeliti edukativni materijal.

“Svjetski dan borbe protiv dijabetesa organizuje se kako bi se skrenula pažnja javnosti na mogućnost primarne prevencije ove bolesti, kao i na složenost njenih zdravstvenih i socijalnih posljedica”, kazali su iz te zdravstvene ustanove.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!