Surova istina – gazirano piće uništava kosti

#Društvo #Gaziranopiće #kosti #Zdravlje

Mnogi ljudi ne znaju koje sve negativne posljedice konzumacija gaziranog pića ima po zdravlje. Prema naučnim istraživanjima, evo kakve negativne efekte imaju po naš organizam.


Prvih 10 minuta

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, a što je 100% dozvoljene dnevne doze. U tijelo dospijeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje ukusa.

Nakon 20 minuta

Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri.

Nakon 40 minuta

Kofein u piću se potpuno apsorbuje u tijelu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što spriječava osjećaj umora.

Nakon 45 minuta

Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osjećate dobro i taj efekt sličan je onom koji daje heroin.

Nakon 50 minuta

Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano s ogromnim količinama šećera i vještačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

Nakon 60 minuta

Diuretička svojstva kofeina počinju da djeluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namijenjeni kostima, tada se izlučuju kroz urin.

Nakon malo više od sat vremena

Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osjećate se puni energije i možete očekivati česte promjene raspoloženja.
Zajedno s gaziranim pićem, iz tijela se izlučuje sva voda i hranjive materije, neophodne za funkcioniranje organizma. Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!