„Haradinaj hapšen u Njemačkoj pa pušten“

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#RamušHaradinaj

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj, prije nego što je uhapšen u Francuskoj, bio je priveden u Njemačkoj, ali je ubrzo pušten, navode prištinski mediji.

Foto: Beta/AP

Kako je izvor iz te stranke rekao za Indeks onlajn, Haradinaj je pušten poslije osam minuta, nakon što su u Njemačkoj verifikovali potjernicu, na osnovu koje je potom uhapšen u Francuskoj.

Haradinaj, kojeg su francuske vlasti uhapsile 4. januara, pušten je na slobodu uz kauciju do konačne odluke o zahtjevu Srbije za njegovu ekstradiciju.

Srbija je prije tri dana poslala Francuskoj zahtjev za izručenje Haradinaja, a juče je proslijedila i dopunu zahtjeva s pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Na današnjoj sjednici Vlade Srbije odlučeno je da će Srbija nastaviti sa gonjenjem svih okrivljenih o optuženih za ratne zločine, bez obzira na nacionalnost.

„Srbija i dalje zahtijeva hitno izručenje Ramuša Haradinaja“, rekao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nakon sjednice Vlade Srbije, sazvane upravo zbog te teme.

Pročitajte još:   Albanija prizvodi najviše sirove nafte

Srbija Haradinaja traži zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom 1999. godine, za koje mu se nije sudilo u Hagu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!