„Pomilovati Jovanovića i ratne zločince“

#TomislavNikolić

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovo je danas pozvao predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da prije kraja mandata pomiluje Zvezdana Jovanovića i da donese odluku o pomilovanju svih Srba koji su osuđeni pred Specijalnim sudom za ratne zločine i upućeni na izdržavanje kazne.

„Pozvao sam ga da odmah pomiluje Zvezdana Jovanovića koji je osuđen (za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića), a da mu nikakava krivica nije dokazana, nijednog relevantnog dokaza nema na kome se može bazirati osuđujuća presuda, rekao je Šešelj novinarima u parlamentu i dodao da će „to biti dobro djelo po kome će ga Srbija pamtiti“.

On je naveo i da je pozvao Nikolića da donese ukaz o aboliciji svih Srba koji su osuđeni, ili im se sudi ili čekaju drugostepeni postupak pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

Po njegovim tvrdnjama, taj sud je bio pod apsolutnom kontrolom SAD i zapadnih sila, a Srbima se nije sudilo po zakonu, već na osnovu lažnih dokaza i svjedočenja, koje je servirao Haški tribunal.

„Ako učini ta dobra djela, Tomislav Nikolić će moći da se ponosi kad napusti predsjedničku funkciju“, ocijenio je Šešelj.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore