Američko-kanadska unija podržala Vuksanović

Predsjednik Američko–kanadske unije dijaspore Crne Gore u Njujorku, Esad Rastoder uputio je podršku kandidatkinji za predsjednicu Crne Gore, Draginji Vuksanović.

Esad Rastoder

Prema riječima Rastodera, vijest o kandidaturi Vuksanović za predsjednicu Crne Gore jedna je od rijetkih vijesti iz domovine koja je obradovala dijasporu Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Moja generacija, koja predstavlja prvi talas masovne emigracije iz Crne Gore, svakodnevno se suočava sa ozbiljnim izazovom – olakšavanja dolaska druge najmasovnije generacije emigracije iz Crne Gore do sad. Mladi, posebno mladi Bošnjaci i Crnogorci, revoltirani stanjem u domovini svakodnevno odlaze za boljim sjutra sa pasošem i koferom u rukama a upravo oni treba da dobiju šansu da grade bolje sjutra u Crnoj Gori“, kazao je Rastoder.

Kandidaturu Viksanović, Rastoder smatra zrakom svjetlosti „kroz tminu crnogorske političke scene“.

„Nadam se da će to ovi isti mladi vidjeti na način na koji to mi vidimo – kao ključnu istorijsku šansu da se u Crnoj Gori naprave promjene. U to ime želio bih da Vas uvjerim da imate svu moju podršku i želju da Vaša pobjeda bude samo prvi u nizu talasa promjena koji će zapljusnuti Crnu Goru“, kazao je Rastoder.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!