„Bajramska trpeza“ kao pobjeda dobra

#CrnogorskaDijaspora #VeraKirović

„Podgorička Bajramska trpeza“ podsjećala je na pobjedu dobra i trajnih ljudskih vrijednosti, ocijenila je predsjednica Asocijacije dijaspore Vera Kirović.

.

Posebno zadovoljstvo, kazala je Kirović, bilo je podijeliti radost okupljanja, kao i Bajramsku radost koju su naši dragi prijatelji nesebično podijelili sa svima nama koji uvažavamo različitost vjerskih pripadnosti i osjećanja.

„Riječi pjesme ‘Nidje nebo nije plavo kao iznad Crne Gore’, Biserino gostoprimstvo i ljubav koju nesebično dariva svakim svojim pogledom, Beljova dobročinstva i čovjekoljublje, Bobanova poruka ‘Ako volite bar jednog čovjeka, volite čitav svijet’, Zdravkov, Tanjin, Brankin, Esadov, Ilijin glas, Aleksina, Milovanova i Verina emocija, Nezovo i Hamzino čuvanje duha Stare Podgorice, su se stopili u melodiju mira , ljubavi i ponosa na pripadnost Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju predsjednice Asocijacije dijaspore Vere Kirović.

.

Ona ističe da „Podgorička Bajramska trpeza“ podsjeća na pobjedu dobra i trajnih ljudskih vrijednosti – tolerancije, razumijevanja, zajedništva, međusobnog uvažavanja i poštovanja, koje navodi, i jesu jedini put našeg suživota i jedinstva.

„Bajram je sreća i radost u dušama mojih dragih prijatelja islamske vjeroispovijesti, koju nesebično dijele sa nama, iz zahvalnosti prema tome pozivam sve one koji imaju drugačije mišljenje od nas, da počnu razmišljati drugačije, savremenije, optimističnije i da zavole ljude oko sebe još jače, još snažnije i bolje. Da počnu da poštuju naše različito mišljenje, stavove, navike pa tek onda da očekuju da to i drugi učine isto prema njima. Pozivam ih da naprave kompromis sami sa sobom i da pokušaju razumjeti da svi mi imamo pravo na svoje različitosti. Pozivam ih da počnu voljeti sad, ovog trenutka, jer sjutra su već propustili jedan dan“, zaključuje Kirović.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!