CG vojnici za sigurnost Crnogoraca na Kosovu

Angažovanje pripadnika crnogorske Vojske u međunarodnoj misiji na Kosovu osnažiće položaj Crne Gore u NATO-u, doprinijeće očuvanju mira u regionu i dodatno pojačati osjećaj sigurnosti Crnogoraca na Kosovu, smatra predsjednik Udruženje Crnogoraca Kosova, Slobodan M. Vujičić.

Foto: „Ne postoji razlog zbog kojeg bi crnogorski vojnici i oficiri u misiji KFOR-a na bilo koji način mogli štetiti bilo kome“: Ilustracija

On smatra da su tvrdnje poslanika DF-a potpuno besmislene i bez utemeljenja.

„Naime, upravo je zvanični Beograd formirao i transparentno podržava političku partiju Srpsku listu koja ima deset poslanika i potpredsjednika Skupštine Republike Kosova, te članove i predsjednike skupštinskih odbora. Srpska lista ima potpredsjednika Vlade Republike Kosova, u istoj Vladi imaju tri ministra i devet zamjenika ministra. Takođe, imaju direktore raznih vladinih kancelarija, uprava, direktorata, javnih preduzeća i deset predsjednika opština koji naravno funkcionišu po Zakonima i Ustavu Republike Kosova. Zvanični Beograd i Priština su još 2013 godine razmijenili Oficire za vezu, što je jedan vid uspostavljene diplomatske saradnje, dok saradnja Vojske Srbije i KFOR-a traje od 2001 godine“, kazao je on.

Vujučić smatra da ne postoji razlog zbog kojeg bi crnogorski vojnici i oficiri u misiji KFOR-a na bilo koji način mogli štetiti bilo kome.

„Naprotiv, oni će svojim profesionalnim odnosom biti od pomoći svima na Kosovu, regionu, a i šire“, zaključio je on.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar