CP: NS Crnogoraca ignoriše državne organe

Crnogorska partija optužila je danas rukovodstvo Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji da ignoriše zahtjev vojvođanskog Sekretarijata za nacionalne manjine za vraćanje ranije dodijeljenih sredstava, jer je utvrđeno da su potrošena nenamjenski.

boxPluginImg

„Taj sekretarijat je utvrdio da Nacionalni savjet Crnogoraca unazad dvije godine nenamjenski koristi sredstva dobijena ugovorom od Vojvodine i uputio mu dopis sa zahtjevom da se sredstva vrate sa kamatom ili, iako sa kašnjenjem, namjenski upotrijebe.

Predsjednik Savjeta Miodrag Becić ništa od toga nije učinio već je konfuznim, činjenično nepotkrijepljenim i drskim dopisom obavijestio Sekretarijat da sredstva zadržava a njihovu upotrebu sam određuje“, piše u saopštenju.

Ocjenjuje se da se na taj način nastavlja „skandalozni“ odnos prema budžetskim sredstvima Srbije od strane Nacionalnog savjeta Crnogoraca.

„Takvim odnosom, Miodrag Becić ponižava prije svega crnogorsku zajednicu u Srbiji o kojoj se stvara javna predstava da su kriminal i bahatost njene glavne odlike“, dodaje se u saopštenju.

Crnogorska partija je saopštila i da je rukovodstvo Nacionalnog savjeta te nacionalne manjine u 2018. godini od strane državnih organa spriječeno u realizaciji internog konkursa preko kojeg su namjeravali da sami sebi dodijele 3,5 miliona dinara.

Oni su naveli da je otkriveno da na ugostiteljske usluge troše „enormne iznose“, da su za dvije godine održali samo dvije sjednice Savjeta i za taj učinak naplatili dva miliona dinara putnih troškova, a da pritom nemaju usvojen zakonom obavezni finansijski plan.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar