CP: Spolja gladac a iznutra jadac

#CrnogorskaPartija

Položaj crnogorske zajednice u Srbiji može se opisati uzrečicom “Spolja gladac, a iznutra jadac”, saopšteno je iz Crnogorske partije.

Oni su reagovali na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića koji je kazao da će

Iz CP kažu da u Vrbasu ni šest godina od pokretanja inicijative, crnogorski jezik nije uveden u službenu upotrebu, iako su se za to stekli svi ustavom i zakonom propisani uslovi.

“Izvršenje imperativne zakonske obaveze izbjegava lokalna samouprava u kojoj apsolutnu većinu imaju SNS i SPS.Voljom političkog establišmenta u Srbiji autentični politički predstavnici crnogorske zajednice su potpuno marginalizovani u opštinama u Vojvodini i na jugu Srbije gdje Crnogorska partija ima svoje odbornike”, navodi se u saopštenju.

CP je, kako tvrde, na protivzakonit i kriminalan način spriječena, od strane visokih funkcionera jedne od vladajućih srpskih stranaka, da aplicira i učestvuje na parlamentarnim izborima 2016. godine.

Pročitajte još:   Neobična sahrana - tijelo u Australiji, duša u Crnoj Gori

“Imajući u vidu da su u pitanju osobe porijeklom iz Crne Gore koje u identitetskom smislu ne dijele stavove sa CP, jasna je bila namjera da se učini politička i materijalna šteta jedinoj političkoj partiji koja zastupa interese crnogorske zajednice u Srbiji”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!