Crna Gora uvijek uz svoje iseljenike

#DuškoMarković

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas u Skoplju sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Makedoniji da će Crna Gora uvijek biti uz svoje iseljenike, a počasnim konzulima naše zemlje u Makedoniji ukazao na značaj njihove uloge u promociji države u ovoj zemlji.

Marković s počasnim konzulima (foto: Vlada CG)

Na sastanku sa Borisom Popivodom, predsjednikom Crnogorske zajednice u Republici Makedoniji i Medom Balićem, predsjednikom Saveza iseljenika iz Crne Gore u Republici Makedoniji bilo je riječi o aktivnostima naše zajednice i o njihovoj saradnji sa crnogorskim institucijama.

„Premijer je upoznao naše iseljenike sa političkom i ekonomskom situacijom u Crnoj Gori kao i sa prioritetima i ostvarenim rezultatima Vlade. U tom kontekstu istaknuto je da je članstvo Crne Gore u NATO-u značajno doprinijelo međunarodnom ugledu naše zemlje ali i povećanom interesovanju investitora za naše potencijale“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici iseljeničkih organizacija, kako se dodaje, čestitali su Vladi i predsjedniku na dosadašnjim uspjesima i istakli da posebno važnim drže očuvanje građanskog koncepta države Crne Gore.

Marković je razgovorao i sa počasnim konzulima Crne Gore u Republici Makedoniji Miloradom Andrijaševićem i Brankom Azevskim.

„Počasni konzuli ocijenili su da postoji veliki prostor za jačanje crnogorsko-makedonske ekonomske saradnje. Ukazano je na značaj uloge počasnih konzula u promociji crnogorskih privrednih, investicionih, turističkih, kulturnih i drugih potencijala naše zemlje. Na sastanku je bilo riječi i o potrebi otvaranja direktne avionske linije Podgorica – Skoplje“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!