Crnogorski klub bojkotuje sjednicu

#NacionalniSavjetCrnogoraca

Crnogorski klub koji čini opozicioni članovi Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, najavio je da će bojkotovati današnju sjednicu tog tijela u Vrbasu, jer, kako se u saopštenju navodi, struktura koja trenutno upravlja savjetom krši zakone, procedure i ne radi posao zbog kojeg izabrana.

Foto: Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji

U saopštenju se dodaje da će samo jedan član tog kluba pratiti sjednicu i dodaje da su se na bojkot odlučili jer za tri godine Nacionalni savjet nije održavao sjednice, niti je imao „ijednu smislenu aktivnost“.

Klub je ocijenio da se radom Savjeta šalje „poražavajuću poruku“ da je novac osnovni motiv djelovanja mnogih članova prvog saziva crnogorskog Nacionalnog savjeta.

Kako se navodi, taj Savjet donio je i dosljedno sproveo samo odluku o putnim troškovima, koji su prema navodima kluba premašili milion dinara, a da trenutno vladajuća grupa u Savjetu pokušava da preostali novac međusobno raspodijeli „putem konkursa za udruženja građana“.

Klub je naveo da je izbor trećeg predsjednika tog tijela, prošao uz „ozbiljno kršenje procedura predviđenih Statutom“ i da je i izbor članova Izvršnog odbora bio nezakonit.

Za novog predsjednika Nacionalnog savjeta na sjednici održanoj 8. oktobra 2017. u Vrbasu, izabran je Miodrag Becić, nakon što je dotadašnja predsjedavajuća Gordana Doknić podnijela ostavku.

„Pitanje odgovornosti prethodne predsjednice za katastrofalno stanje Nacionalnog savjeta, nije ni razmatrano. Zbog kršenja zakona, bez ijedne održane sjednice i smislene aktivnosti, Savjet je posljednju godinu svog prvog saziva dočekao sa blokiranim finansiranjem“, navodi se u saopštenju.

Klub je upozorio da se Nacionalni savjet „ilegalno uselio u nove prostorije u Vrbasu kršeći ranije odluke“, da su na novom sjedištu istaknute „isprane zastave“ Srbije i Savjeta, a trajno skinuta zastava Crne Gore, kao i da nije istaknuta ni zakonom obavezna zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!