Dogovorena izgradnja terena u Gusinju

#MinistarstvoProsvjete #DamirŠehović #Gusinje

Projekat izgradnje sportskih terena u okviru OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju, koji je inicirala fondacija „Gusinje“, će biti završen do kraja 2018, zaključeno je tokom posjete ministra prosvjete Damira Šehovića Sjedinjenim Američkim Državama od 2. do 7. decembra, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

.

Crnogorska dijaspora realizuje brojne projekte i akcije usmjerene na Crnu Goru, saopšteno je na manifestaciji Veče dijaspore 2017 u Njujorku, koju organizuje udruženje Euro Gusinje.

Šehović je zahvalio crnogorskoj dijaspori na nesebičnoj podršci koju pruža Crnoj Gori i brojnim projektima koji su su zahvaljujući njoj realizovani, posebno u opštinama Gusinje i Plav.

Očekuje da će i u narednom periodu biti sprovođene slične aktivnosti.

Podsjetio je na posvećenost Vlade ravnomjernom regionalnom razvoju, kao i ukazao na brojne kapitalne projekte koji se realizuju u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na preko 2 miliona eura koliko je kapitalnim budžetom za narednu godinu predloženo za opštine Plav i Gusinje.

Šehović se, u okviru posjete, u Generalnom konzulatu Crne Gore, kako navode, susreo i sa predstavnicima fondacije „Gusinje“ i imao više sastanaka sa brojnim predstavnicima crnogorske dijaspore

„Tokom ovih susreta bilo je riječi o uspostavljanju tješnje saradnje u vezi sa obrazovnim potrebama naših iseljenika u smislu jačanja veza sa matičnom državom, te o potencijalnim ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu Crne Gore“, navode iz Ministarstva prosvjete.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore


Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!