Godišnjica Udruženja Cetinje iz Indijane

#NestranačkoUdruženje #PredsjednikUdruženja #CrneGore #MirsadJahović

Crnogorsko udruženje Cetinje iz Indijane, koje je počelo sa radom 22. januara 2016., proslavilo je godišnjicu rada, saopštio je predsjednik tog udruženja, Mirsad Jahović.

.

Kako navodi, Udruženje Cetinje je nevladino, nestranačko udruženje koje ima za cilj okupljanje iseljenika iz Crne Gore, koji žive na teritoriji SAD-a.

„Sem toga, radimo na promociji Crne Gore, na stvaranju pretpostavki za bolju i veću saradnju iseljenika sa matičnom državom našom Crnom Gorom“, rekao je Jahović.

Ističe da je Udruženje Cetinje, u protekloj godini, bio suorganizator dva iseljenička skupa u Njujorku.

„Nažalost, oni nijesu uspjeli u mjeri i na način kako smo mi željeli da bude. Za to su se pobrinuli neki, koji sebi daju za pravo da nas klasifikuju na podobne ili nepodobne. A sve samo iz jednog razloga, jer sam kao predsjednik Udruženja Cetinje, javno ukazao na procesne greške prilikom formiranja Savjeta za saradnju sa dijasporom Vlade Crne Gore, kao i javno iznio neslaganje članova Udruženja Cetinje, da je bez presedana plaćati iz Budžeta Crne Gore, ‘patriotizam’ iseljenika članova tog Savjeta, kojima se plaćaju troškovi avio karata, hotelskog smještaja u Crnoj Gori, da bi radili ili uradili na poboljšanju uslova i povećanju veza između matične države i iseljenika“, ocijenio je Jahović, dodajući da će u narednom periodu organizovati više iseljeničkih okupljanja.

Dodaje da to neće uticati i zaustaviti rad Udruženja Cetinje, kao ni patriotski odnos prema svakom građaninu Crne Gore.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!