Intenzivirati saradnju sa Kosovom

#SlobodanVujučić

Odnosi Crne Gore i Kosova predstavljaju primjer dobrosusjedstva i prijateljstva dvije države i naroda. Stoga, spoljnopolitički ciljevi kojima teže obje države, te regionalni kontekst koji dijelimo, upućuje nas na intezivniju saradnju u oblasti evropskih integracija, saopštio je predsjednik kosovskih Crnogoraca, Slobodan M.Vujičić nakon sastanka sa predstavnicima Vlade CG i Kosova.

Vujičić i Pažin

„Strategija za afirmaciju i integraciju crnogorske zajednice čije se skoro usvajanje očekuje na Vladi Kosova najznačajniji je dokument kojim ce se nakon izrade Akcionog plana naša zajednica po svemu izjednačiti sa svim ostalim zajednicama na Kosovu. Strategija potvrđuje iskrenu zelju i posvećenost zvanične Prištine da se na najbolji nacin kroz mehanizme institucija drzave unaprijedi sveukupni položaj crnogorske zajednice”,navodi se u saopštenju Vujičića nakon sastanka sa ministrom pravde Zoranom Pažinom.

Prema njegovim riječima, unapređenje položaja Crnogoraca na Kosovu plod je predanosti i kontinuirane saradnje sa predsjednicima Kosova i Crne Gore kao i Vladama.

Pročitajte još:   Neobična sahrana - tijelo u Australiji, duša u Crnoj Gori

Vujičić se takođe susreo sa ambsadorom Kosova u Crnoj Gori, Skenderom Durmishi, zatim sa pomoćnicom ministra odrzivog razvoja i turizma, Ivanom Vojinović i njenom saradnicom Biljanom Kilibardom, kao i sa direktorom Uprave za dijasporu, Predragom Mitrovićem.

“Odnosi Crne Gore i Kosova predstavljaju primjer dobrosusjedstva i prijateljstva dvije države i naroda. Stoga, spoljnopolitički ciljevi kojima teže obje države te regionalni konteks koji dijelimo, upućuje nas na intezivniju saradnju u oblasti evropskih integracija i zajedničke saradnje u oblastima infrastrukture, ekonomije, kulture, zivotne sredine, odrzivog razvoja i turizma. U inteziviranju navedene saradnje kosovski Crnogorci su prepoznati kao most spajanja između Crne Gore i Kosova”m saopštio je Vujičić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!