Iseljenici donirali novac za liječenje djece

#CrnogorskiIseljenici

Posredstvom Asocijacije za dijasporu, iseljenici iz Australije okupljeni u Udruženju „Montenegro Australija“ predvođeni Safetom Beljom Radončićem, prikupili su donaciju u vrijednosti preko 30 hiljada australijskih dolara, za liječenje djece podgoričanina Rifka Toskića u Istanbulu u Turskoj.

.

Predsjednica Asocijacije Vera Kirović, zahvalila se u svoje i u ime porodice Toskić donatorima.

„Istinska je privilegija družiti se i saradjivati sa humanim pojedincima, koji nam pokazuju kako je lijepo imati veliko srce i dušu, i da razumiju probleme drugih ljudi. Gdin Safet Beljo Radončić, filantrop,svakom svojom riječju i postupkom pokazuje aktivan odnos prema ljudskim vrijednostima , posebno prema drugim ljudima.31 godinu živi u Australiji, al to nije umanjilo njegovu ljubav prema Crnoj Gori, svakom njenom gradjaninu i uvijek je spreman da pruži ruku prijateljstva, solidarnosti i humanizma onima kojima je to potrebno, pogotovo onima u njegovoj Crnoj Gori“, kazala je Kirović.

Prije izvjesnog vremena, Radončiću se obratila porodica Toskić iz Podgorice, pojašnjavajući da im je za liječenje dvoje djece, koja boluju od cerebralne paralize, u LIV Hospital u Istambulu u Turskoj potrebno 62.000 eura. Radončić je sa udruženjem Montenegro Australija, prikupio 30.200 australijskih dolara ili 20.000 eura protivrijednosti, koje su odmah uplaćene na račun roditelja.

Ovo je inače najveća donacija do sada prikupljena u Australiji od strane iseljenika iz Crne Gore.

Udruženje Montenegro Australija iz Sidneja, je najoorganizovanije i najbrojnije udruženje iseljenika iz Crne Gore.

Predsjednik udruženja je Dejan Sekulić, a Safet Beljo Radončić je član Upravnog odbora.

Inače ovo je samo jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija u kojima je Radončić učestvovao i svojim ličnim donacijama motivisao sve u svom okruženju u dalekoj Australiji sa željom da poveća svijest o solidarnosti.

„Kako su donatori iskazali želju da ostanu anonimni, mi im se svima još jednom zahvaljujemo“, istakla je Kirović.

Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!