Iz Vankuvera i Njujorka podrška Đukanoviću

Crnogorsko-kanadsko udruženja iz Vankuvera, podržava kandidata DPS-a Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima, navodi se u saopštenju koje potpisuje Vesko Karadžić.

.

Iz Crnogorsko-kanadskog udruženja poručuju da su zatečeni izjavom Esada Rastodera, predsjednika Američko-kanadske unije dijapore Crne Gore da je isti dao podršku kandidatkinji SDP-a Draginji Vuksanović u ime čitave dijaspore sjeverne Amerike.

“Njegovo udruženje može da nastupa samo u svoje ime t.j. u ime samo nekoliko udruženja sa minornim brojem članova, koji su sljedbenici SDP-a, a ne u ime ostalih udruženja koja su potpuno van uticaja njegove organizacije. Ostatak crnogorske dijaspore iz Njujorka, Toronta, Čikaga, Detroita, Vankuvera, San Franciska, Los Anđelesa i drugih gradova listom podržava kandidata DPS-a Mila Đukanovića”, navodi Karadžić u saopštenju.

Kaže i da Sjeverno-američka dijaspora podržava Đukanovića zato što je simbol crnogorske nezavisnosti, multietničnosti i prozapadne orijentacije, kao i luča crnogorske slobode koja se iznjedrila 2006. na referendumu, a potvrdila 2017. prijemom u NATO.

“I zato Crnogorsko-kanadsko udruženje svim srcem i dušom podržava predsjednika DPS-a sa nadom da će, kada pobijedi,
nastaviti sa rješavanjem krucijalnih problema crnogorskog društva”, zaključio je Karadžić.

Udruženje iseljenika iz Crne Gore za Đukanovića

I Udruženje iseljenika iz Crne Gore 21. maj, iz Njujorka, ogradilo se od podrške Draginji Vuksanović.

U saopštenje koje potpisuje predsjednik udruženja Zaim Dervišević, navodi se oni podržavaju Mila Đukanovića, koji je garant daljeg napretka njihove matične države.

“Naše udruženje je uvijek podržavalo i podržava napredne političke snage u Crnoj Gori, koje su našu matičnu državu izveli iz mračnih 90-ih, i uvele u društvo modernih demokratskih država“, kaže se u saopštenju Udruženja iseljenika iz Crne Gore 21. maj.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!