Izvorna crnogorska muzika na Trgu nezavisnosti

NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ i Glavni grad Podgorica Sekretarijat za kulturu i sport u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta 2018. na Trgu Nezavisnosti u Podgorici organizuje Muzički program izvorne crnogorske muzike „Pjevajmo ti Crna Goro“ 26. i 27. jula 2018. godine.

.Foto: .

Prvo veče manifestacije koje će biti održano 26. juna pod nazivom „Dijaspora svojoj Crnoj Gori“ je takmičarskog karaktera a naredno 27. jula „Crna Gora svojoj dijaspori“ revijalnog karaktera.

NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ inicijator manifestacije uputio je Javni poziv neafirmisanim pjevačima iz dijaspore i iseljenicima iz Crne Gore da se prijave za učešće u takmičarskom dijelu tog Muzičkog programa pod nazivom koje će se održati 26.jula 2018. godine u konkurenciji crnogorske izvorne muzike, koja, kako su kazali, ima za cilj očuvanja tradicije, izvornog stvaralaštva i kulturološkog identiteta naroda iz Crne Gore.

„Muzički program pod nazivom ‘Dijaspora svojoj Crnoj Gori’ je takmičarskog karaktera, pa će se prijavljeni pjevači nadmetati za prvo, drugo i treće mesto. Žiri će ocjenjivati interpretacije pjevača i proglasiti i najbolje izvodjače“, navodi se u saopštenju.

Javni poziv traje od 05.06 do 20.06 2018. godine.

Organizatori ističu da prijave dostavljene nakon 25.juna Komisija za selekciju neće uzeti u razmatranje.

Za najbolja tri interpretatora inicijator NVO „Asocijacija dijaspore Crne Gore“ obezbjedjuje nagrade, a za sve učesnike priznanja-zahvalnice.

„Na koncertima prve i druge večeri muzičkog programa ‘Pjevajmo ti Crna Goro’ sve kompozicije izvode se uživo, bez plejbeka i matrice i sve izvođače prati orkestar Šukrije Žutog Serhatlića“, kazali su.

Prijave i demo verziju u mp3 formatu slati e-mailom na adresu: asocijacija777@gmail.com.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefone: +382 67 015 777, +382 68 620 266, +382 69 952 729

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar